Oraşul în care se trăieşte cel mai bine din lume

/
acum 2 min

Pentru al doilea an la rând, The Economist Intelligence Unit a plasat Viena pe primul loc în topul orașelor care oferă cele mai bune condiții de locuit. Cei care au realizat această ierarhie spun că Viena stă foarte bine la capitolele educație, sănătate, infrastructură și cultură. De asemenea, capitala Austriei se remarcă și prin curățenie și stabilitate economică.

Viena a obținut 99,1 puncte din 100, iar pe următoarele locuri s-au situat Melbourne (98,4 puncte) și Sydney (98,1).

Viena se situează tot pe primul loc și într-un clasament al companiei de consultanță Mercer. Concluziile studiului, publicat în martie 2019, arată că e în topul orașelor care oferă cea mai bună calitate a vieții din lume. Este al zecelea an consecutiv în care Capitala Austriei primește acest titlu de la consultanții Mercer. Pentru realizarea clasamentului The Economist au fost analizate 140 de orașe din toată lumea. Țările care au cele mai multe orașe în top 10 sunt Australia și Canada, fiecare cu câte trei orașe. De asemenea, Japonia este prezentă în primele zece cu Tokyo și Osaka.  

În ceea ce privește Europa, următorul oraș după Viena este Copenhaga, care ocupă locul 9. La polul opus, printre orașele nerecomandate, sunt Damasc (Siria), Lagos (Nigeria), Dacca (Bangladesh), Tripoli (Libia) și Karachi (Pakistan). Un clasament realizat tot de The Economist Intelligence Unit arată că Tokyo este cel mai sigur oraș din lume. Au fost luate în calcul criterii legate de securitatea digitală, cea sanitară, infrastructură și siguranță națională. Pe următoarele locuri sunt Singapore, Osaka, Amsterdam, Sydney, Toronto, Washington, Copenhaga, Seul și Melbourne.  

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Anterior

Nobelul pentru Pace a fost câştigat de un premier care a făcut pace cu vecinii

Urmator

Meduze albastre pe o plajă de la Marea Neagră

Ultimele articole din Din lumea largă