Sute de mii de păsări migratoare au fost salvate de judecători din bătaia puştii

/
acum 2 min

Judecătorii de la Curtea de Apel Brașov au decis că, începând de joi, nu mai este permisă vânătoarea a patru specii de păsări migratoare. Acestea sunt ciocârlia de câmp, sturzul viilor, rața cu capul negru și rața sunătoare.

Potrivit ziare.com, judecătorii au admis o acțiune introdusă de Asociația Alianța pentru Combaterea Abuzurilor și a suspendat executarea prevederilor ordinului Ministerului Apelor și Pădurilor nr. 673/2019 prin care s-au aprobat cotele de recoltă (vânătoare) la aceste specii de păsări pentru anul 2019 – 2020.

Hotărârea judecătorilor este executorie de la momentul pronunțării, iar efectul imediat este:

stoparea de îndată a vânătorii la cele patru specii de păsări migratoare ceea ce înseamnă că, de la momentul pronunțării Hotărârii nr. 105/2019 a Curții de Apel Brașov, niciun vânător nu mai are dreptul să împuște, să recolteze, să transporte, să utilizeze sau să valorifice vreo pasăre aparținând speciilor: ciocârlie de câmp, sturzul viilor, rața cu capul negru sau rața sunătoare, toate aceste activități devenind acțiuni de braconaj potrivit sursei citate

Asociația cere tuturor instituțiilor abilitate să ia măsurile care se impun pentru a se respecta această decizie. Sunt vizate Ministerul Apelor și Pădurilor, Gărzile Forestiere, Ministerul de Interne, Inspectoratul General al Poliției Române, inspectoratele de poliție județene, Garda Națională de Mediu, Direcția Generală a Vămilor, Poliția de Frontieră, Poliția Transporturi Aeriene și Jandarmeria Română.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Urmator

Gâsca de zăpadă, observată pentru prima dată în România

Ultimele articole din Bune şi nebune