A fost descoperit cel mai înalt arbore din Amazon

/
acum 1 min

Oamenii de știință au anunțat că au identificat cel mai înalt arbore din pădurea amazoniană descoperit până acum, relatează agenția AFP. Este vorba despre un arbore din specia Dinizia Excelsa care măsoară 88 de metri în înălțime, echivalentul unui imobil cu 24 de etaje, și are o circumferință de 5,5 metri. Arborele a fost descoperit de cercetători brazilieni și britanici, în sanctuarul arborilor Dinizia Excelsa, într-o regiune din nordul Braziliei. Din fericire, arborele nu a avut de suferit din cauza incendiilor de vegetație care au afectat grav pădurea tropicală în ultimele săptămâni.

Arborii din această specie ajung de obicei până la o înălțime de 60 de metri. Avem aici o descoperire grozavă și promitem să conservăm cei mai mari copaci din Amazon a declarat Eric Bastos, coordonatorul echipei de cercetători.

Descoperirea a fost făcută folosind senzori aerieni deasupra pădurii amazoniene. Sanctuarul arborilor Dinizia Excelsa se află în afara zonelor afectate de incendiile de vegetație din Amazon.

Sursa foto: Instagram SETEC Amapa

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Anterior

Cluj-Napoca, pe lista CNN a celor mai frumoase oraşe europene necotropite de turişti

Urmator

Secretul meşterului Florin Cramariuc. Cu ce tratează lemnul pentru a-i da culoare

Ultimele articole din Din lumea largă